Logotype Umeå Badhus

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Aurora Botnia levereras till Wasaline i juni

I ett pressmeddelande från Wasaline meddelas att den nya bil- och passagerarfärjan Aurora Botnia överlämnas från varvet till Wasaline i juni.

Från pressmeddelandet:

Aurora Botnia, som byggs som bäst vid Rauma Marine Constructions varvet i Raumo, kommer att överlämnas i juni i år. RMC kom nyligen överens om tidtabellen för bil- och passagerarfärjans leverans tillsammans med beställaren Wasaline.

Bil- och passagerarfärjan Aurora Botnia, som kommer att trafikera rutten mellan Vasa och Umeå, kommer att överlämnas till rederiet Wasaline i medlet av juni. Tills dess fortsätter Wasa Express på rutten.

Färjan skulle ursprungligen överlämnas i maj. Orsaken till försenad leverans är att färdigställa Aurora Botnia på ett så tryggt sätt som möjligt med hänsyn till coronavirussituationen.

”Pandemin som har pågått i mer än ett år har bland annat försenat vissa leveranser av huvudutrustning. Genom att överlämna fartyget i juni kan vi säkerställa att antalet anställda som ansvarar för fartygets slutförings- och driftsättningsarbete kan hållas inom säkra gränser”, berättar Jyrki Heinimaa, verkställande direktör för Rauma Marine Constructions.

RMC kom nyligen överens om tidtabellen för Aurora Botnias leverans i nära samarbete och samförstånd med Wasaline.

”Vi har tillsammans med RMC kommit överens om en reviderad tidtabell för leveransen av fartyget. Det är ytterst viktigt att arbetet slutförs under så trygga och coronasäkra omständigheter som möjligt. Med tanke på den utmanande globala situationen är den nya leveranstidpunkten godtagbar för oss”, berättar Wasalines verkställande direktör Peter Ståhlberg.

Aurora Botnias konstruktionsarbete befinner sig för tillfället i den slutliga utrustnings- och driftsättningsfasen som kulminerar i kaj- och sjötest innan fartyget överlämnas. Aurora Botnia kommer att vara världens mest miljövänliga passagerarfärja.

För mer information besök aurorabotnia.wasaline.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.